Casemanager Jeugd Gemeente Oldambt 01-06-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Casemanager Jeugd Gemeente Oldambt 01-06-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Waar bent u naar op zoek?

work-return iconTwee vacatures (Outreachend) Casemanager Jeugd

Het Jeugdteam zoekt enthousiaste, leergierige en flexibele collega's voor de functie van

32-36 uur per week (0,89-1,0 fte)

Het Jeugdteam in OIdambt is een goed functionerend team, waar de processen op orde zijn en steeds de vernieuwing, verbetering en samenwerking met anderen worden opgezocht. De sfeer is goed en we heten je van harte welkom! Ook als je nog niet aan alle functie-eisen voldoet, wel stevig genoeg in je schoenen staat en graag verder wilt leren, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat ga je doen?

Als Casemanager Jeugd zorg jij ervoor dat jeugdigen en gezinnen die moeilijkheden ervaren de juiste begeleiding krijgen. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de situatie en de vraagverheldering van het gezin om tot een passende oplossing te komen. Het is van belang om de veiligheid in kaart te brengen en te anticiperen op signalen van onveiligheid binnen het gezin.

In het project 'sluitende aanpak risicojongeren' stap je als Casemanager proactief op jongeren en/of ouders af waar zorgelijke signalen bekend over zijn met betrekking tot risicogedrag of het afglijden richting criminaliteit. Je betrekt ouders en het sociale netwerk erbij en werkt samen met diverse partners zoals school, politie, het Zorg en Veiligheidshuis, jongerenwerkers van Sociaal Werk Oldambt, vrijwillige jeugdreclassering en collega's binnen de gemeente. Het doel is om deze jongeren weer op het juiste pad te helpen en ze een positief perspectief in hun leven te bieden.

In alle casuïstiek stel je samen met het gezin en de betrokken instanties een plan van aanpak op. De kracht van de Casemanager zit in de systeemgerichte aanpak en het interdisciplinaire werken. Daarbij ga je zoveel mogelijk uit van de eigen kracht van het gezin en het netwerk. Je coördineert de ingezette ondersteuning en houdt de regie binnen het proces. Er wordt daarbij gewerkt vanuit de methode "één gezin, één plan, één regisseur".

Je doet het niet alleen

Binnen het jeugdteam krijg je ondersteuning van een gedragswetenschapper, een praktijkbegeleider en een inhoudelijk coördinator en bespreek je casussen in casuïstiek. Vaak worden casussen door twee casemanagers opgepakt.

Jouw opleiding en ervaring

 • Een passende afgeronde hbo-opleiding aangevuld met een SKJ registratie;
 • Een rijbewijs en beschikking over een auto;
 • Ervaring met diverse gesprekstechnieken;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand;
 • Je bent een kei in verslaglegging;
 • Minstens twee jaar werkervaring in de Jeugdhulp.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren voornemens zijn om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving en in een leuk team;
 • Het salaris gewaardeerd op schaal 10 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,- bij een 36-urige werkweek (peildatum 1 januari 2024). De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Je IKB kan je inzetten voor uitruilen van je sportabonnement of aanschaf van een fiets of tablet, uitruilen woon-werkvergoeding of maandelijks laten uitbetalen.
 • We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel werken, een thuiswerk vergoeding, een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP;
 • 27 vakantiedagen per jaar (bij een 36-urige werkweek), met daarnaast de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen, te sparen of te verkopen.

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met onze inhoudelijk coördinator, ).

Interesse?

Denk je nu, hé dit gaat over mij? Solliciteer dan direct. Stuur je CV en motivatie vóór uiterlijk maandag 17 juni naar onder vermelding van je naam en vacaturenummer MZ24-22.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatschappelijk Werker
Indicatie salaris (min – max]5247 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.gemeente-oldambt.nl/twee-vacatures-outreachend-casemanager-jeugd

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.