Dierverzorger Dieren bescherming 17-02-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Dierverzorger Dieren bescherming 17-02-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Dierverzorger afdeling honden (vrijwillig)


Verloopt op: 31 december 2024

Binnen de Dierenbescherming geeft de landelijke afdeling Dierenhulp uitvoering aan het bieden van hoogwaardige dierenhulp. Binnen deze afdeling vallen de dierenbeschermingscentra, preventieve dierenhulp, de meldkamer, de medische dierenhulp en een stafafdeling gericht op uitvoeringsbeleid, projecten en aanbestedingen. Jaarlijks rijden onze dierenambulances zo'n 70.000 keer uit en vangen we bijna 20.000 dieren op. Daarnaast zetten we ons in voor en geven uitvoering aan preventie-activiteiten, waardoor we steeds meer dierenleed kunnen voorkomen en er steeds minder dieren gered en/of opgevangen hoeven te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de inzet van Dierenbuddy's, dat in steeds meer gemeenten uitvoering krijgt.

Voor Winschoten zijn wij op zoek naar een: Dierverzorger afdeling honden (vrijwillig)

Het betreft een functie voor 8 - 16 uur

Dierenasiel Winschoten is een streekasiel voor Oost-Groningen. Het dierenasiel biedt een tijdelijk onderkomen aan gevonden dieren, afstandsdieren en achtergelaten dieren. Deze dieren komen veelal via Dierenambulance Oost-Groningen binnen. Bij Dierenasiel Winschoten werken gediplomeerde en deskundige dierverzorgers en toegewijde vrijwilligers die streven naar optimale verzorging en aandacht en die er alles aan doen een geschikte baas voor ieder asieldier te vinden.

Op de hondenafdeling in het dierenasiel ben je samen met de hondenmedewerkers verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de asielhonden. Dit zijn soms honden met een rugzakje. Je wordt ingewerkt per hond, dus je leert hoe je met bepaalde honden omgaat.
De dag is verdeeld over 2 diensten. De ochtend- en de middagploeg.
De ochtendploeg doet de 1e wandeling van de honden, daarna begint de schoonmaak van de kennels. Als de honden allemaal weer een fris en fruitig bed hebben, is het tijd voor een lange wandeling. Je krijgt dan 1 hond mee, waar je een uur mee doorbrengt.
Als je in de middagploeg werkt, krijg je 2 keer een hond mee voor een uur. Daarna volgt voor de afsluiting van de dag nog een laatste wandeling.

 • De taken
 • Verzorgen van de aanwezige honden (voeren, water geven, vachtverzorging, uitlaten en aandacht geven);
 • Schoonmaken en -houden van kennels en speelvelden
 • Lange wandelingen maken met de honden
 • Wie zoeken wij?
  Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft, heb je of ben je
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Inzichtelijk in hondengedrag of ben je bereid dit te leren.
 • Gewend om met honden om te gaan;
 • In goede fysieke conditie en weet je van aanpakken;
 • Flexibel ingesteld.
 • Wat bieden wij?
 • Een gezellige werkplek met leuke collega's;
 • Reiskostenvergoeding.
 • Begeleiding door ervaren krachten;
 • De benodigde materialen;
Naar aanleiding van jouw reactie wordt er gekeken of er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Uiteraard hoor je dit zo snel mogelijk van ons. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Heeft bovenstaande je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Solliciteer

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelDierenverzorger
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauVMBO/MAVO
Aantal uren (min – max)8 – 16
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.dierenbescherming.nl/vacatures/dierverzorger-afd-honden-4

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.