Juridisch Medewerker Bezwaar Gemeente Pekela 06-07-2023

 1. Vacatures Winschoten
 2. Juridisch Medewerker Bezwaar Gemeente Pekela 06-07-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Juridisch medewerker bezwaar, beroep en privacy

De gemeente Pekela is op zoek naar een Juridisch medewerker bezwaar, beroep en privacy.

De gemeente Pekela bestaat uit de kernen Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Boven Pekela en Bronsveen en telt ruim 12.000 inwoners. Het Pekelderdiep loopt als hart door de 13 kilometer lange gemeente en heeft een centrale rol gehad in de ontwikkeling van de streek. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Dat heeft gemaakt dat de Pekelders trots zijn op hun gemeente en vanuit betrokkenheid bijdragen aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie '2022-2030, 'Pekela in beweging'. Door haar ligging in het hart van Oost-Groningen is Pekela goed bereikbaar en heeft het een goed ontwikkelde infrastructuur. Het is een goede plek om te wonen, te werken en te recreëren. De ambtelijke organisatie is compact en wordt gekenmerkt door korte lijnen, snelle besluitvorming, brede functies en betrokkenheid.

Graag komen we in gesprek met belangstellenden voor de functie:

Juridisch Medewerker Bezwaar, Beroep en Privacy

(24 uur)


Wat ga je bij ons doen?
In een kleine organisatie komt een scala aan juridische vraagstukken voorbij en dat brengt dynamiek in de functie mee. Als juridisch medewerker behandel je op accurate wijze bezwaar- en beroepsprocedures (daarbij stel je beschikkingen, verweerschriften en processtukken op in bezwaarprocedures en in gerechtelijke procedures). We vinden het belangrijk dat je graag meedenkt over hoe juridische processen verbeterd kunnen worden. Jij houdt je voornamelijk bezig met het sociale domein. Verder ga je aan de slag met:

 • Adviseren over privacy-gerelateerde vragen van collega's;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren over privacy-zaken en de door te voeren verbeteringen;
 • Het schrijven van processtukken, zoals verweerschriften;
 • Het vertegenwoordigen van de gemeente Pekela in bezwaar, (hoger)beroep en voorlopige voorzieningen;
 • Het organiseren, plannen en uitvoeren van (bemiddelings)gesprekken tussen bezwaarmakers, medewerker en/of teammanagers;
 • Het bewaken van de correcte administratief-juridische afhandeling van procedures;
 • Het juridisch ondersteunen van collega's;
 • Het afgeven van signalen naar de organisatie met het oog op verbetering van de dienstverlening en voorkomen van bezwaarschriften en klachten;
 • Je fungeert als juridische vraagbaak voor de gehele organisatie.

Wie zoeken wij?
Jij herkent jezelf in de volgende omschrijving:

 • Je krijgt energie van een informele en dynamische werkomgeving waarin je intensief samenwerkt met collega's. Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen en weet met kritische vraagstelling snel tot de kern te komen;
 • Je bent vertrouwd met de complexe juridische vraagstukken binnen een bestuurlijke organisatie;
 • Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk contact met collega's, bestuur en externe partijen;
 • Je beschikt over een HBO/Academisch werk- en denkniveau en hebt een brede kennis van bestuursrecht;
 • Kennis van privaatrecht is een pré. Bij voorkeur heb je kennis van juridische kwaliteitszorg, aanbestedingsrecht, arbeidsrecht en regionale samenwerking (GR);
 • Je acteert gemakkelijk in het bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijke werkveld. Verder vinden we het belangrijk dat je ervaring hebt op het gebied van privacy en weet wat er speelt in het sociaal domein.

Wat bieden wij?
Wij bieden een structurele functie met goede ontwikkelingsmogelijkheden in een professionele organisatie met korte communicatielijnen. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden. Ook bieden we loopbaanadvies als je daar behoefte aan hebt. Het salaris voor deze functie is ingeschaald in schaal 9, met een maximaal van € 4.537,- bruto per maand o.b.v. 36 uur. Daarnaast kennen we een individueel keuzebudget van 17,05% dat flexibel in te zetten is.

Verdere informatie
De gemeente Pekela heeft een compacte ambtelijke organisatie en dat betekent dat we van al onze medewerkers en dus ook van jou verwachten dat je flexibel bent met betrekking tot de invulling van je takenpakket: de inhoud en reikwijdte daarvan kan zich ontwikkelen. Voor enkele onderdelen van de bedrijfsvoering hebben wij nog een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Veendam.

Enthousiast?
Klik dan HIER en upload je motivatie en CV uiterlijk 20 augustus. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alyda Molenaar, manager dienstverlening, via . Voor vragen over de procedure kun je terecht bij , .i, via . In verband met de vakantie zullen de gesprekken in september plaatsvinden. Het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJuridisch Medewerker
Indicatie salaris (min – max]4537 – 4537
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieOude Pekela, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.pekela.nl/Onderwerpen/Werken_bij_gemeente_Pekela/Juridisch_medewerker_bezwaar_beroep_en_privacy

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Winschoten: