Vrijwilligers OldambtNu.nl;Jeroen Bos fotografie 02-02-2024

  1. Vacatures Winschoten
  2. Vrijwilligers OldambtNu.nl;Jeroen Bos fotografie 02-02-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

donderdag 1 februari 2024

Laatste nieuws:

Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Winschoten - Het Hospice Sint Maartenhuis in Winschoten staat voor een uitdaging. De stichting, die dit jaar haar 20-jarig jubileum viert, merkt namelijk een terugloop in het aantal beschikbare vrijwilligers. Daarom zijn zij haastig op zoek naar nieuwe vrijwilligers die minimaal 1 dagdeel per week willen bijdragen aan de zorg in het Hospice.

Het Sint Maartenhuis biedt palliatieve zorg aan terminaal zieke patiënten. Het is een plaats waar mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen, onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht. Het werk van vrijwilligers speelt hierbij een belangrijke rol. Onder het motto: 'Hier wordt geleefd' word er passende zorg gegeven aan de gasten.

Het gaat om verschillende dagdelen: ochtend, middag of avond. De vrijwilligers kunnen zelf aangeven welk dagdeel hun voorkeur heeft, afhankelijk van hun beschikbaarheid en persoonlijke omstandigheden.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Cursus
Om nieuwe vrijwilligers goed voor te bereiden op hun taken, staat er begin maart een cursus gepland. Tijdens deze cursus worden zij getraind in het bieden van emotionele ondersteuning, het verlenen van persoonlijke zorg en het omgaan met de nabestaanden. Ook krijgen zij praktische informatie over de werkwijze binnen het Hospice.

Het Sint Maartenhuis benadrukt dat affiniteit met palliatieve zorg belangrijk is, maar ervaring is geen vereiste. De stichting hecht veel waarde aan betrokkenheid, empathie en een respectvolle houding. Vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een team van professionals, zodat zij op een goede manier kunnen bijdragen aan het welzijn van de patiënten.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Vrijwilliger in het hospice word je niet zo maar, het vereist een bepaalde instelling want werken in het hospice is verrijkend, maar het kan ook intensief en emotioneel zijn. Het vraagt om inzet en inzicht. De vrijwilligers krijgen voor deze taak een basisscholing. Tijdens de scholing wordt aandacht besteed aan kennis, vaardigheden, communicatie, observatie, zelfstandigheid, werken in teamverband en attitude. Vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold.

De vrijwilligers worden aangestuurd door onze coördinatoren en werken altijd met z'n tweeën, in blokken van vijf uren, van 's ochtends 7.15 tot 's avonds 22.30 uur. Gedurende de nacht is er een verpleegkundige van de thuiszorgorganisatie aanwezig.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Geïnteresseerd?
Het Hospice Sint Maartenhuis in Winschoten roept geïnteresseerden dan ook op om zich aan te melden als vrijwilliger. Het is een waardevolle mogelijkheid om iets te kunnen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Hospice voor meer informatie of om zich aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar of te bellen naar .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFotograaf
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverig
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.oldambtnu.nl/2024/02/01/hospice-winschoten-zoekt-nieuwe-vrijwilligers/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Winschoten: