Welzijnscoach Welzijn Tinten Welzijnsgroep 29-05-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Welzijnscoach Welzijn Tinten Welzijnsgroep 29-05-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

vacatures

Welzijnscoach Welzijn op Recept

Reageren t/m:

10-06-2024

Aantal uren:

22 uur per week, ter ziektevervanging

Organisatie:

Sociaal Werk Oldambt

Locatie:

Winschoten Logo Sociaal Werk Oldambt

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Sociaal Werk Oldambt is ter ziektevervanging per direct op zoek naar een Welzijnscoach Welzijn op Recept. De welzijnscoach kijkt samen met de inwoner wat hij/zij in het dagelijks leven kan doen om zich beter te voelen en het welbevinden te verhogen. De coach is geen hulpverlener, maar biedt kortdurende ondersteuning en werkt daarbij nauw samen met o.a. huisartsen en praktijkondersteuners.

Welzijn op recept (WoR)
Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken, kampen met psychosociale problemen. Deze kunnen het gevolg zijn van ingrijpende gebeurtenissen, verlies, relatieproblemen, ontslag of een zieke partner. De psychosociale problemen uiten zich vaak in lichamelijke klachten, somberheid, stress en/of angstklachten. Een groot deel van deze groep hoeft hiervoor geen medicijnen of een verwijzing naar psychologische zorg. Zij zijn gebaat bij een activiteit of sociale betrokkenheid om weer een goede draai aan het leven te geven. Welzijn op Recept is een interventie om mensen met psychosociale klachten vanuit de huisartspraktijk en eerstelijns zorgverleners te verwijzen naar welzijnsactiviteiten. Deze korte, individuele begeleiding geeft net dat steuntje in de rug, zodat mensen weer energie en regie terugkrijgen.

Wat ga je doen?
Als welzijnscoach ben je onderdeel van het gebiedsteam. Je voert, na doorverwijzing door o.a. huisartsen en praktijkondersteuners, intakegesprekken met inwoners. Je krijgt helder wat zij zelf graag willen en kunnen en geeft informatie en advies over activiteiten en diensten. Meestal voer je deze gesprekken bij de mensen thuis of op de huisartsenpraktijk. Samen kijken jullie naar passende welzijnsactiviteiten. Met aanbieders maak je afspraken over eventuele begeleiding tijdens en na deelname aan activiteiten.
In nauwe samenwerking met vrijwilligers (organisaties), verenigingen en andere partners help je mee bij het ontwikkelen en bijhouden van een actueel overzicht van organisaties en welzijnsactiviteiten in het gebied. Waar nodig initieer je vernieuwing van het welzijnsaanbod. Je bent verantwoordelijk voor een terugkoppeling en de voortgang in het welbevinden van doorverwezen deelnemers van Welzijn op Recept, klanttevredenheidsonderzoek en voortgangsrapportages.


Wat neem je mee?

 • Een afgeronde Hbo-opleiding Social Work of vergelijkbaar, waarmee je ingeschreven kunt worden in het Registerplein als sociaal werker
 • Ervaring binnen het sociaal werk
 • Ervaring met het toepassen van het gespreksmodel van Positieve Gezondheid
 • Kennis van de interventie Welzijn op Recept, een basistraining Welzijn op Recept is mooi meegenomen
 • Kennis van de sociale kaart in en rondom de gemeente Oldambt of in staat dit snel eigen te maken
 • Flexibiliteit, zelfstandigheid en reflecterend vermogen

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst op basis van ziektevervanging, voor de duur van 7 maanden
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8, dit is maximaal €4.496 bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijk werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Wil jij aan de slag als welzijnscoach bij Sociaal Werk Oldambt? De vacature staat minimaal een week open en sluit wanneer we voldoende passende reacties hebben ontvangen. Voor vragen kun je bellen met , op telefoonnummer .

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sociaal Werk Oldambt

Sociaal Werk Oldambt is de sociaal werk organisatie in de gemeente Oldambt.
Wij werken samen met inwoners, om hun wijken en dorpen gezond en leefbaar te laten zijn. Onze collega's maken zich sterk voor inwoners op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd en participatie. Zij zijn actief en zichtbaar in Winschoten en de omliggende dorpen.
We zijn betrokken, proactief en altijd dichtbij. We ondersteunen inwoners bij verschillende onderwerpen, zoals opgroeien en opvoeden, leefstijl, geld, langer thuis wonen, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook ondersteunen wij initiatieven en activiteiten in wijken en buurten die gezondheid en ontmoeten stimuleren. Dit doen we niet alleen. We werken met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving.
Sociaal Werk Oldambt is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWelzijnscoach
Indicatie salaris (min – max]4496 – 4496
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)22 – 22
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/welzijnscoach-welzijn-op-recept/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.