Adviseur Bodem Omgevingsdienst Groningen 04-06-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Adviseur Bodem Omgevingsdienst Groningen 04-06-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Logo Omgevingsdienst Groningen

 • Huidige: Adviseur bodem, bouwstoffen en water

Adviseur bodem, bouwstoffen en water

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 32 - 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 23 juni 2024

Ben jij een enthousiaste, ervaren adviseur die zich graag wil inzetten voor een veilige en schone bodem in onze leefomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als ervaren adviseur bodem, bouwstoffen en water bewaak je de kwaliteit van de leefomgeving. Je bent pro-actief en probeert bodem op de kaart te krijgen én te houden binnen alle opgaven waar we in deze tijd aan werken. Met jouw werk zorg je er voor dat bodem altijd onderdeel is van gesprek. Immers, alles begint op of in de bodem!


Wat ga je bij ons doen?

De gemeenten in onze regio en de provincie Groningen hebben ambitieuze doelen op het gebied van het beschermen van de bodem. Je maakt deel uit van het team Juridisch en Bodemadvies (JBA) waar onder meer 7 bodemadviseurs actief zijn.

Je takenpakket is divers:

 • Beoordelen van meldingen Besluit bodemkwaliteit.
 • Adviseren over complexe vraagstukken met betrekking tot bodem en ondergrond.
 • Advisering en plantoetsing over bodemaspecten bij omgevingsvergunningaanvragen en bestemmingsplannen (omgevingsvisie/omgevingsplannen).
 • Toetsen en beoordelen van bodemonderzoeken, saneringsplannen en evaluatieverslagen.
 • Leveren van vakinhoudelijke kennis in projectteams.
 • Adviseren, zowel intern als extern, over bodemonderzoeken, saneringen en bodembescherming.
 • Intern de verbinding zoeken die zorgt voor maximale bodembescherming binnen de verschillende disciplines van de organisatie.

Wat bieden wij jou?

Onze werksfeer is informeel, we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Vertrouwen is de basis om met elkaar in gesprek te gaan. Zelfs of juist wanneer we verschillen. Wat ons samenbrengt is het voldane gevoel dat we krijgen wanneer we ons werk in de samenleving terugzien. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden we jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.247,- . De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Jij bent een expert op jouw vakgebied en probleemoplossend ingesteld. Je houdt van variatie, ondernemerschap, dynamiek en een flinke dosis eigen verantwoordelijkheid. Je bent bestuurlijk sensitief en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Daardoor ben je in staat om zowel intern als extern constructief overleg te voeren over adviezen en casussen én hierbij de regie op positieve wijze in handen te houden. Jouw waardevolle adviezen geven vertrouwen!JouwJouw waardevolle adviezen geven vertrouwen!

Je hebt:


 • minimaal een afgeronde, relevante hbo-opleiding;
 • goede kennis van en aantoonbare werkervaring op het gebied van de bodem en ondergrond;
 • kennis van onder meer de PFAS en Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) problematiek;
 • kennis en ervaring met het beheer van het BIS;
 • kennis van de Wet bodembescherming en het Besluit bodemkwaliteit en affiniteit met andere (milieu-)wetgeving zoals Wabo, Wm, Activiteitenbesluit, Waterwet (KRW) en Wro;
 • ervaring met beleidsvoorbereidende processen.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 280 professionals hard aan.

Vragen?

Ciska Buijze, strategisch manager en teamleider JBA, staat je graag te woord via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Bodem
Indicatie salaris (min – max]3396 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/adviseur-bodem-bouwstoffen-en-water-2

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.