Ambulant Hulpverlener Verslavingszorg Noord Nederland 23-11-2023

 1. Vacatures Winschoten
 2. Ambulant Hulpverlener Verslavingszorg Noord Nederland 23-11-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Ambulant hulpverlener, Jeugd Winschoten

Locatie Noordoost-Groningen (centrale standplaats Winschoten)

Uren 24 - 32 uur per week

Begindatum Per in overleg

Wie zoeken we?
Jij bent een hulpverlener die makkelijk contact maakt met jongeren met complexe problematiek; jij ziet de jongere achter zijn of haar verslaving. Je vindt het fijn om samen met je collega s in het multidisciplinaire team de beste hulpverlening aan de jongeren te bieden. En je hebt een creatieve en oplossingsgerichte instelling. Graag gaan wij met jou in gesprek!

Waar ga je aan de slag?
Het jeugdteam werkt ambulant en richt zich op (risico)jongeren tot en met 23 jaar, waarbij vaak sprake is van een clustering van risicofactoren die een negatieve invloed (kunnen) hebben op de ontwikkeling van de jongeren. Je werkt binnen een multidisciplinair team. Kenmerkend voor onze manier van werken is het op een proactieve wijze contact leggen met jongeren en het daarbij behorende systeem. De jongeren krijgen hulp geboden op verschillende leefgebieden tegelijk; middelengebruik, gokken en/of gamen, psychiatrie, lichamelijke gezondheid, systeem en psychosociale ontwikkeling. De hulp wordt gegeven met behulp van outreachend jongerenwerk en behandeling. In de behandeling maken we gebruik van motiverende gesprekstechnieken, elementen uit de cognitieve gedragstherapie, systeemgericht - en oplossingsgericht werken.

Wat ga je doen?
Je voert intakegesprekken met de jongeren, waarbij je inventariseert wat de klachten zijn en wat de hulpvraag is. Je biedt ambulante behandeling aan de jongeren op het gebied van hun verslaving, maar ook op de onderliggende problematiek, zoals trauma s of ASS. Je betrekt daarbij ook het systeem van de jongere.

In het outreachende werk bezoek je de jongeren in hun verblijfsituatie en begeleid en adviseer je hen (en de daarbij behorende systemen). Zo mogelijk leid je de jongeren toe naar zorg. Het opbouwen en onderhouden van netwerkcontacten is onderdeel van je werkzaamheden. Ook werk je samen met een medewerker Preventie in het houden van spreekuren op scholen en het voeren van campagnes.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding MWD/SPH/Social Work, uitstroom profiel zorg en je bent SKJ-geregistreerd of je kunt je laten registreren. Heb je een afgeronde opleiding hbo-Verpleegkunde met actuele BIG-registratie dan kun je ook reageren.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep jongeren (en ouders/opvoeders) en bij voorkeur heb je ambulante werkervaring in de jongerenhulpverlening.
 • Je hebt kennis en ervaring in diverse behandel- en begeleidingsmethodieken voor jongeren, dan wel de bereidheid om je daarin te scholen.
 • Je hebt oog voor de wisselwerking tussen de jongere en zijn/haar sociale context.
 • Je hebt een gezonde dosis relativeringsvermogen, je bent goed in staat om je eigen grenzen te bewaken en je hebt een flexibele en creatieve instelling.
 • Je kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.
 • In verband met het ambulante karakter van de functie is het bezit van rijbewijs en eigen vervoer noodzakelijk.

Wat bieden wij je?

 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 50.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om het dienstverband bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je bellen met , jeugdverslavingszorg Groningen, telefoon .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAmbulant Hulpverlener
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/ambulant-hulpverlener-jeugd-winschoten

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.