Gezinscoach Tinten Welzijnsgroep 08-12-2023

  1. Vacatures Winschoten
  2. Gezinscoach Tinten Welzijnsgroep 08-12-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

vacatures

Gezinscoach

Reageren t/m:

07-01-2024

Organisatie:

Sociaal Werk Oldambt

Locatie:

Winschoten Logo Sociaal Werk Oldambt

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Sociaal Werk Oldambt is ter vervanging van een collega per direct op zoek naar een gezinscoach. Als gezinscoach biedt je praktische ondersteuning en begeleiding, weet je problematiek te 'normaliseren' en een mogelijk onveilige situatie in een gezin te stabiliseren. Hiermee zorg jij ervoor dat het gezin weer grip en regie op hun leven krijgt.

Jouw doelgroep
Gezinscoaching is gericht op gezinnen van jeugdigen met meervoudig (complexe) problematiek, waarbij is vastgesteld dat het vasthouden van aangeleerde vaardigheden lastig/moeilijk blijkt. In het gezin zijn kinderen aanwezig van wie de ontwikkeling en/of veiligheid door de problemen in het gedrang komt. Er is een combinatie van problemen, welke langdurig en complex van aard zijn. Bij de meeste casuïstiek zijn in het verleden al diverse hulpverleners in het gezin ingezet en de noodzaak van afstemming en coördinatie van zorg is nodig.

Wat ga je doen?

Je gaat gezinnen ondersteunen bij verschillende vraagstukken die in het gezin spelen, bijvoorbeeld op het gebied van opvoeden, huisvesting, financiën of het omgaan met instanties. In overleg met het gezin maak je hulpvragen op de verschillende leefdomeinen inzichtelijk en stel je samen een gezinsplan op. Je gaat in de ondersteuning en begeleiding systemisch en in de basis normaliserend te werk, waarbij je het gezin in zijn kracht zet. Je bent daarbij alert op het ontstaan en mogelijke terugval van veiligheidsrisico's.

Wie ben jij?

Als gezinscoach ben je in staat om een gezin te helpen en ondersteunen, zonder door te schieten in 'overnemen' en de zelfredzaamheid uit het oog verliezen. Je weet snel te schakelen bij situaties die zich voordoen. Zo kun je doelen bijstellen omdat crisissituaties ontstaan of omdat je achter dingen komt die je vooraf niet wist. Het is van belang dat je stevig in je schoenen staat, plezier ervaart in een uitdaging en in problemen kansen ziet. Als gezinscoach is geduld iets wat je altijd kan opbrengen, resultaat is niet altijd direct zichtbaar en trajecten kunnen langer duren.
Verder kun je casusregie voeren en schakelen met de diverse partijen die betrokken zijn bij het gezin (bijvoorbeeld school, het jeugdteam en andere aanbieders). In het krachtenveld weet jij om te gaan met de verschillende belangen die spelen. Samenwerken met andere partijen vind je leuk en richting het gezin ben je transparant over je aanpak en bedoeling.

Wat neem je mee?

• Een afgeronde HBO opleiding maatschappelijk werk of sociaal werk
• Aanvullende deskundigheid in vraagstukken van jeugdigen en ouders en ervaring met systeemgericht werken, zoals een IAG opleiding
• Een SKJ-registratie of bereidheid tot registratie
• Ervaring met complexe multi- problematiek
• Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, waarbij je goed onderscheid kunt maken wat voor jou is en wat van het gezin is
• Een proactieve en daadkrachtige werkhouding, waarbij je positie durft in te nemen
• Flexibiliteit en relativeringsvermogen
• Bereidheid om in wanneer nodig in de avonden of in de weekenden te werken, niet structureel
• Het bezit van een rijbewijs en auto

• Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen
• Een functie die er toe doet binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open organisatiecultuur is veel ruimte voor initiatief en ideeën. Enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd
• Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 7 maanden, met een mogelijkheid tot een verlenging
• Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk in salarisschaal 8 (€3.156 - €4.496 op basis van een fulltime dienstverband)
• Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk
• Een reiskostenvergoeding
• Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep
• Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders
• De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland

De procedure

Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Sociaal Werk Oldambt? Reageren kan tot en met 7 januari 2024 t.a.v. . In verband met de feestdagen staat de vacature langer uit dan gebruikelijk. Voor vragen kun je bellen met Liz Kloosterhuis, teamcoach, op telefoonnummer

Direct solliciteren

Sociaal Werk Oldambt

Sociaal Werk Oldambt is de sociaal werk organisatie in de gemeente Oldambt.
Wij werken samen met inwoners, om hun wijken en dorpen gezond en leefbaar te laten zijn. Onze collega's maken zich sterk voor inwoners op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd en participatie. Zij zijn actief en zichtbaar in Winschoten en de omliggende dorpen.
We zijn betrokken, proactief en altijd dichtbij. We ondersteunen inwoners bij verschillende onderwerpen, zoals opgroeien en opvoeden, leefstijl, geld, langer thuis wonen, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook ondersteunen wij initiatieven en activiteiten in wijken en buurten die gezondheid en ontmoeten stimuleren. Dit doen we niet alleen. We werken met de mensen in de buurt en de organisaties om ons heen. Samen zoeken we verbindingen die zorgen voor een sterke samenleving.
Sociaal Werk Oldambt is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

De Tintengroep is sterk in sociaal werk.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGezinscoach
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)20 – 20
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/gezinscoach/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.