Verpleegkundige Verslavingszorg Noord Nederland 18-04-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Verpleegkundige Verslavingszorg Noord Nederland 18-04-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 


24/7 bereikbaar

 1. Verpleegkundige hbo of Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV), Winschoten

Locatie Outreachende Verslavingszorg regio Winschoten/Stadskanaal

Uren 28 - 32 uur per week

Begindatum Per in overleg

Werk jij als verpleegkundige of sociaal psychiatrisch verpleegkundige graag in een hecht en enthousiast team in een dynamische omgeving? Wil jij in je begeleiding cliënten weer perspectief bieden op een betere kwaliteit van leven? Schroom je niet om hierbij out of the box te denken, dan is dit de gelegenheid om een mooie nieuwe uitdaging aan te gaan!

De Outreachende Verslavingszorg regio Winschoten/Stadskanaal zoekt een nieuwe collega.

Waar ga je werken?
De outreachende verslavingszorg biedt intensieve zorg en bemoeizorg op meerdere levensgebieden. Het doel is om persoonsgerichte en herstelondersteunende zorg te leveren op verschillende domeinen en met wisselende intensiteit. Er wordt niet alleen gevraagd maar ook ongevraagd hulp aan cliënten geboden. Flexibiliteit, shared caseload, bemoeizorg en beschikbaarheid zijn basiselementen in onze werkwijze die deels gestoeld is op het FACT-model. FACT staat voor Flexibel Assertive Community Treatment. In onze herstelbenadering staat dat we cliënten ondersteunen om, ondanks mogelijke beperkingen, de regie op hun eigen leven weer te pakken. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van hoop, empowerment, verbinding en zingeving.
Daarnaast is er methadonbehandeling voor cliënten met een opiaatafhankelijkheid.

Het team waarin je gaat werken is multidisciplinair samengesteld. Iedereen heeft zijn of haar eigen kennis en ervaring. En zo vullen we elkaar mooi aan.

Wat ga je doen?
Als verpleegkundige of sociaal psychiatrisch verpleegkundige leg je op laagdrempelige wijze contact met volwassenen met een verslavingsprobleem in hun eigen omgeving. De volwassenen waar veel zorgen over worden gemeld, maar die zelf geen hulp vragen, benader je actief door middel van bemoeizorg en stimuleer je tot het aanvaarden van hulp. Je verricht intake en diagnostiek en stelt indicaties en zorgplannen op. Je behandelt de verslavings- en psychiatrische problematiek en je hebt structurele aandacht voor de somatische situatie van de cliënt. Daarnaast heb je aandacht voor de leefstijl, omdat dit minstens zo belangrijk is. Om dit te bereiken werk je nauw samen met familie en naastbetrokkenen van de cliënt. Dus zowel het formele als het informele netwerk.
Je bent het 'gezicht' voor huisartsen, netwerkpartners, gebiedsteams, etc. Het opbouwen en onderhouden van netwerkcontacten en het deelnemen aan (zorg)netwerken, zijn hierin belangrijke taken.

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige heb je vooral cliënten met meer complexere problematiek in je caseload en vervul je een regierol in het zorgproces .

In de Methadonbehandeling heb je als verpleegkundige een rol in de uitvoering volgens de Richtlijn Opiaatonderhoudsbehandeling.

Je werkt ambulant binnen kantoortijden (08.30 uur - 17.00 uur) en niet in het weekend. Je standplaats is Winschoten.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding hbo-Verpleegkunde of SPV met Big-registratie.
 • Je hebt affiniteit met cliënten met verslavingsproblemen en zorg mijdend gedrag.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ambulant werken.
 • Je hebt kennis van en ervaring met diverse behandel- en begeleidingsmethodieken en de principes van herstelondersteunende zorg.
 • Je kunt op proactieve en assertieve wijze zelfstandig contact leggen met de doelgroep en het netwerk.
 • Je hebt een flexibele instelling en een op samenwerking gerichte werkhouding.

En verder :

 • Tact, luisteren, invoelend vermogen, motiveren tot en stimuleren in gedragsverandering zijn vaardigheden die je goed beheerst.
 • In verband met het outreachende karakter van de functie ben je in het bezit van rijbewijs en auto.
 • Onderschrijf je het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Een team waarin verbinding en samenwerking voorop staat.
 • Werken in een organisatie waar ruimte is voor persoonlijke groei en eigen inbreng.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema's en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een s alaris conform functie 50 (verpleegkundige hbo) of functiegroep 55 (SPV) .
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om het dienstverband bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bedrijfsfitnessregeling.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je bellen met , , telefoon .

Solliciteren?
Je kunt reageren tot 16 mei a.s. via de knop 'solliciteer direct'.

De sollicitatiegesprekken worden op donderdag 23 mei a.s. gehouden.

Deze vacature staat intern en extern gelijktijdig open. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over VNN
Verslavingszorg Noord Nederland zet zich in voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van middelengebruik op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken gamen. VNN wil hen een perspectief bieden op een ander leven. Dit betekent dat VNN mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen perspectief wil bieden op meer kwaliteit van leven. Een leven zonder of met minder verslavingsproblemen. Ook wil VNN zich inzetten om verslavingsproblemen te voorkomen. Dat doet VNN door het aanbieden van veel verschillende vormen van zorg en behandeling: Preventie · Poliklinische behandeling · Jeugdverslavingszorg · Klinische behandeling · Outreachende verslavingszorg · Forensische zorg · Verslavingsreclassering en Wonen.

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de expert op het gebied van verslavingszorg werkzaam in Friesland, Groningen en Drenthe. Er werken ruim 1000 medewerkers op 40 verschillende locaties, die verslavingszorg bieden aan ruim negenduizend cliënten.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich als een organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken en persoonlijk leiderschap het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op onze website .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerpleegkundige
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/verpleegkundige-hbo-sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-spv-winschoten-0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.