Enthousiast Hoofd Stichting Cultuurhuis De Klinker 04-02-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Enthousiast Hoofd Stichting Cultuurhuis De Klinker 04-02-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

zakelijk

Het Kunstencentrum wil er voor iedereen, ongeacht leeftijd, zijn en toegang geven tot hoogwaardig en toegankelijk kunst- en cultuuronderwijs op alle niveaus. We willen leerlingen de kans bieden zich te ontwikkelen in een discipline onder de optimale voorwaarden. Cultuurhuis De Klinker beschikt over geschikte ruimten (balletzaal, studio, leslokalen) en leermiddelen (muziekinstrumenten en ballet-/theaterkleding) en een groot aantal gespecialiseerde docenten voor alle instrumenten in de stijlen Klassiek, Pop, Rock, Jazz, Wereldmuziek, Harmonie, Fanfare en Brassband. Danslessen zijn er van klassiek ballet tot moderne dans. De Theaterafdeling richt zich op acteertechniek, improvisatie, scenario en dramaturgie voor jong en oud.

Op korte termijn zoeken wij een enthousiast Hoofd Kunstencentrum voor 16 uur per week, met de mogelijkheid tot uitbreiding van uren. Solliciteren kan tot 23 februari 2024.

Dit ga je doen:

Als Hoofd Kunstencentrum ben je het aanspreekpunt voor docenten én de verbindende schakel tussen het Kunstencentrum, basis- en middelbare scholen, gemeentelijke overheid en alle spelers in Oldambt en Westerwolde op het gebied van cultuureducatie en cultuurmakers. Je bent een deskundige gesprekspartner en het boegbeeld van de organisatie. De kansen en mogelijkheden die jij ziet om de kunst- en cultuur in Oldambt en Westerwolde te versterken vertaal je naar ideeën en beleid.

Je houdt overzicht en bewaakt budgetten en draagt verantwoordelijkheid voor jaarverslagen, jaarrekeningen en begrotingen en werkplannen. Je geeft leiding en structuur aan het team. Het team bestaat naast jou uit één administratief medewerker, één medewerker 'verbreding Kunstencentrum' en een team van 20 docenten. Je bent onderdeel van het Management Team van De Klinker waarin je het Kunstencentrum vertegenwoordigt.

Op dit moment is De Klinker druk bezig met de contouren van een meerjarig bedrijfsplan, je kijkt en schrijft mee vanuit jouw vakgebied om tot een samenhangend plan voor de periode 2025-2028 te komen. Het bezoeken van lessen, cursussen, voorstellingen en andere relevante activiteiten buiten kantooruren behoort tot het takenpakket van het Hoofd Kunsteducatie.


Dit ben jij:

Wij zoeken iemand die thuis is in de Kunsteducatie en cultuurmakers, die bij voorkeur een aantal jaren (vak)werkervaring heeft in een functie op het gebied van Kunsteducatie en kennis heeft van het veld in de provincie Groningen. Wij zoeken iemand die in het bezit is van minimaal een relevant HBO-diploma of aantoonbare werkervaring heeft op dit niveau.

 • Je houdt van aanpakken, bent oplossingsgericht, een verbinder en toont durf bij het aanpakken van complexe vraagstukken;
 • Je bent communicatief sterk en hebt uitstekende schrijfvaardigheden;
 • Je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen in het educatieve en culturele veld in Groningen en zo mogelijk in dat van Oldambt en Westerwolde;
 • Als gezicht van het Kunstencentrum weet je je representatief en diplomatiek op te stellen, legt makkelijke contact met (lokale) spelers en weet relevante netwerken uit te bouwen en te onderhouden;
 • Je hebt een open blik en brengt graag nieuwe perspectieven. Je ziet kansen enmogelijkheden om het kunstenveld te versterken en weet die te vertalen naar ideeën voor beleid;
 • Je bent flexibel, zorgvuldig en (politiek) sensitief.
 • Je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen en houdt rekening met zowel interne als externe belangen;
 • Je bent een enthousiast en initiatiefrijk persoon, werkt graag samen met collega's om zo het beste resultaat te behalen;
 • Je kunt goed analyseren, hebt voldoende financiële kennis en weet overzicht te houden in complexe situaties.

Wat bieden wij?


We bieden een dynamische baan binnen een informele organisatiecultuur. De functie is ingedeeld in schaal 10 van de CAO-Kunsteducatie, Tactisch Manager III. Het salaris bedraagt maximaal 4809,- euro bruto bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Hierbij hoort een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:

· Een goede pensioenvoorziening, een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding.

· Opleidingsmogelijkheden

· Vrijheid om je werktijd in te delen

· Een veilige omgeving en informele werksfeer

· Het bezoeken van voorstellingen en andere evenementen namens het Kunstencentrum.

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Wij willen een afspiegeling zijn van de werkomgeving waarin wij werken en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om het team te vormen.


Solliciteren

Ben je enthousiast over deze vacature en herken jij jezelf in wie wij zoeken? We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, dan zal er in overleg een datum in week 10, 11 of 12 worden ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker
Indicatie salaris (min – max]4809 – 4809
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)16 – 16
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.indeklinker.nl/nieuws/760/vacature-hoofd-kunstencentrum

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Winschoten: