Woonbegeleider AMV Centraal Orgaan opvang asielzoekers 11-02-2024

 1. Vacatures Winschoten
 2. Woonbegeleider AMV Centraal Orgaan opvang asielzoekers 11-02-2024

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Woonbegeleider amv regio Groningen (en Ter Apel)"

Woonbegeleider amv regio Groningen (en Ter Apel)

Voor jouw toekomst én die van een ander. Maak jij het verschil?

Ben jij klaar voor een mooie rol waarin je bijzondere jongeren ontmoet en ze echt kan helpen? En lever jij graag een bijdrage aan kennis die niemand ze meer kan afpakken? En ben je op zoek naar een uitdagende baan in Winschoten of Groningen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol als woonbegeleider jeugd

Samen met je collega's begeleid je jongeren van 13 tot 18 jaar in hun persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en het ondernemen van activiteiten. Vanaf hun 18de moeten deze jongeren zelfstandig kunnen wonen in een asielzoekerscentrum, het land van herkomst of in een eigen woning in Nederland. Er is veel vrijheid voor (groeps)activiteiten met de jongeren. Denk onder andere aan koken en sporten. Voel je spanning bij de jongeren? Bij complexe casuïstiek word je gekoppeld als schaduwmentor. Je voert dan op methodische wijze gesprekken met de jongeren. Ook zijn er dagelijkse terugkerende taken, zoals kamercontroles, registreren van nieuwe bewoners, het voeren van intakegesprekken en het geven van voorlichting.

Functie-eisen

Als woonbegeleider Jeugd ben je empathisch, maar ook professioneel en stel je grenzen in je omgang met onze jonge bewoners. Je bent in staat hen te activeren maar je neemt niet te veel het voortouw, zodat ze de kans krijgen zich op verschillende vlakken zelf te ontwikkelen. Daarnaast heb je bij voorkeur al enige jaren ervaring met deze doelgroep. Verder vinden wij het volgende belangrijk:

 • Opleiding: minimaal in het bezit van een afgeronde mbo niveau 4 SPW / Social Work.
 • Werkervaring: kennis van gesprekstechnieken en -methodieken en interculturele communicatie, kennis van de sociale kaart en de 6 domeinen methodiek.
 • Flexibiliteit: beschikbaar voor dag-, avond- en nachtdiensten, en onregelmatige werktijden.
 • Persoonlijkheid: samen met anderen gezamenlijke resultaten bereiken. Betrokken en actie stimuleren bij anderen. Makkelijk contact leggen en communiceren met jongeren en collega's met andere culturen. Een groot inlevings- en aanpassingsvermogen.
 • VOG: we hebben een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig en je bent bereid om de eed of belofte af te leggen.

Wij vinden het vooral belangrijk dat je oog hebt voor onze doelgroep. Dus ook al voldoe jij niet volledig aan de bovenvermelde punten maar heb je wel een relevante (agogische) opleiding gevolgd of werkervaring die ook goed aansluit op het werk als woonbegeleider? Solliciteer dan vooral en laat ons zien waarom jij de woonbegeleider bent die wij nodig hebben.

Waar ga je werken?

Het COA groeit en daarom zoeken we nieuwe collega's. Je komt te werken op onze locatie in Winschoten of Groningen. Naast permanente azc's hebben we ook noodopvanglocaties en openen de komende tijd door het hele land nog meer locaties. De grootte van de opvanglocaties en de aantallen jongeren per locatie varieert. Een team bestaat uit 15 tot 40 medewerkers. En zijn werkzaam in functies als huismeester, jeugdwerkers of gedragsdeskundige.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een werkomgeving waarin je echt iets voor de kunt jongeren betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt een veelzijdig takenpakket en veel ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. We ondersteunen je in persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand vinden we belangrijk.

 • Salaris: € 2.967,98 - € 3.703,26 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 5, conform cao Sociaal Werk).
 • Dienstverband: 24 - 36 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: onder andere pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget, individueel keuzebudget (IKB) van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Vakantieverlof: 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB).
 • Vrijheid : om je eigen agenda te beheren en jouw mentorgesprekken in te plannen, maar ook om jezelf te kunnen zijn.
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Herken jij je hierin als mens en collega. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ben jij ZZP-er, houdt er dan rekening mee dat wij onze nieuwe collega's alleen een loondienstverband aanbieden.

Solliciteer

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Bel of app dan met , (werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag).
Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . We kijken uit naar jouw reactie!

Titel: Woonbegeleider amv regio Groningen (en Ter Apel)

Nummer: 2974

Locatie: Groningen en Ter Apel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWoonbegeleider
Indicatie salaris (min – max]2967 – 3703
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.coa.nl/apply/woonbegeleider-amv-regio-groningen-en-ter-apel/om1dca

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.