Casemanager Jeugd Gemeente Oldambt 28-11-2023

 1. Vacatures Winschoten
 2. Casemanager Jeugd Gemeente Oldambt 28-11-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

default iconVacature (Outreachend) Casemanager Jeugd

Zoek jij een uitdagende en zelfstandige baan? Herken en onderken je signalen die kunnen duiden op onveiligheid en weet je welke actie te ondernemen? Denk je 'out of the box' en ben je creatief in het bedenken van oplossingen die aansluiten bij de visie om zo licht mogelijke ondersteuning in te zetten?

Het Jeugdteam zoekt enthousiaste, leergierige en flexibele collega's voor de functie van

(Outreachend) Casemanager Jeugd

32-36 uur per week (0,88-1,0 fte)


Het Jeugdteam in OIdambt is een goed functionerend team, waar de processen op orde zijn en steeds de vernieuwing, verbetering en samenwerking met anderen wordt opgezocht. De sfeer is goed en we heten je van harte welkom! Ook als je nog niet aan alle functie-eisen voldoet, wel stevig genoeg bent en graag verder wilt leren, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat ga je doen?

Als Casemanager Jeugd zorg jij ervoor dat jeugdigen en het gezin die moeilijkheden ervaren de juiste begeleiding krijgen. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de situatie en de vraagverheldering van het gezin om tot een passende oplossing te komen. Het is van belang om de veiligheid in kaart te brengen en te anticiperen op signalen van onveiligheid binnen het gezin.

In het project 'sluitende aanpak risicojongeren' stap je proactief op jongeren (en of ouders) af waarover zorgelijke signalen bekend zijn met betrekking tot risicogedrag of het afglijden richting criminaliteit.. Je betrekt ouders en het sociale netwerk erbij en werkt samen met diverse partners zoals school, politie, het Zorg en Veiligheidshuis, jongerenwerkers van Sociaal Werk Oldambt, vrijwillige jeugdreclassering en collega's binnen de gemeente.

In alle casuïstiek stel je samen met het gezin en de betrokken instanties een plan van aanpak op. De kracht van de casemanager zit in de systeemgerichte aanpak en het interdisciplinaire werken. Daarbij ga je zoveel mogelijk uit van de eigen kracht van het gezin en het netwerk. Je coördineert de ingezette ondersteuning en houdt de regie in het proces. Er wordt daarbij gewerkt vanuit het de methode "één gezin, één plan, één regisseur".

In de sluitende aanpak zorg je er met partners voor dat je jongeren die (dreigen) af (te) glijden zodanig beïnvloed worden dat ze weer op het goede pad komen en ze een positief perspectief in hun leven krijgen. Indien nodig zet je Jeugdhulp in voor de jongere en het gezin.

Jouw opleiding en ervaring

 • Een passende afgeronde hbo-opleiding aangevuld met een SKJ registratie;
 • Een rijbewijs en beschikking over een auto;
 • Bekend met diverse gesprekstechnieken;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand;
 • Je bent een kei in verslaglegging;
 • Minstens twee jaar werkervaring in de Jeugdhulp.

Maar ook als je nog niet aan alle functie-eisen voldoet, wel stevig in je schoenen staat en graag verder wilt leren, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren voornemens zijn om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving en in een leuk team;
 • Het salaris is gewaardeerd op schaal 10 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- bij een 36-urige werkweek (peildatum januari 2023). De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Je IKB kan je inzetten voor uitruilen van je sportabonnement of aanschaf van een fiets of tablet, uitruilen woon-werkvergoeding of maandelijks laten uitbetalen.
 • We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel werken, een thuiswerk vergoeding, een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • 27 vakantiedagen per jaar (bij een 36-urige werkweek), met daarnaast de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen, te sparen of te verkopen.

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met onze , via .

Interesse?

Denk je nu, hé dit gaat over mij? Solliciteer dan direct. Stuur je motivatie en cv uiterlijk dinsdag 12 december 2023 naar onder vermelding van je naam en het vacaturenummer MZ23-22

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCasemanager
Indicatie salaris (min – max]5009 – 5009
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieWinschoten, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.gemeente-oldambt.nl/vacature-outreachend-casemanager-jeugd

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Winschoten: