Inkomensconsulent Gemeente Pekela 23-11-2023

 1. Vacatures Winschoten
 2. Inkomensconsulent Gemeente Pekela 23-11-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Inkomensconsulent

Wij zijn voor de gemeente Pekela op zoek naar een inkomensconsulent voor 32-36 uur per week

De gemeente Pekela is op zoek naar een mensgerichte en daadkrachtige inkomensconsulent die het team Sociaal komt versterken. Als inkomensconsulent ben jij de persoon die goed op de hoogte is van de wet- en regelgeving, maatwerk hoog in het vaandel heeft staan en beschik je over een servicegerichte instelling.

Wij zijn als organisatie en gemeente volop bezig met de toekomst. Dat brengt interessante en complexe vraagstukken met zich mee. Pekela is een karakteristieke Groningse gemeente met een boeiende en soms roerige geschiedenis. Pekelders zijn trots op hun gemeente en dragen vanuit betrokkenheid bij aan de gemeenschap. Dat is ook zichtbaar in de toekomstvisie '2022-2030', 'Pekela in beweging'. Doordat de lijnen kort zijn, de besluitvorming snel gaat en er veel ruimte is voor autonomie, is er binnen onze organisatie een gemoedelijke, dynamische sfeer met collega's die voor elkaar klaarstaan. Als inkomensconsulent kom je terecht in een hecht, gedreven en gezellig team, waarbij jij met je spontane en proactieve houding de werkzaamheden goed weet te stroomlijnen.

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een inkomensconsulent die nieuwsgierig durft te zijn naar de inwoner die tegen over hem/haar zit. Het gesprek met deze inwoner durft aan te gaan en elke situatie met open blik benaderd. Dit betekent dat je samenwerkt met jouw collega's van team Inkomen maar ook de collega's van Wmo, Jeugd, Sociale recherche, Leerplicht en Werk erbij haalt wanneer dit nodig is. Als consulent inkomen voer je intakegesprekken in het kader van de Participatiewet (o.a. aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en minimabeleid). Jij krijgt een eigen caseload, waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor het beheer, het informeren van aanvragers over de procedure en criteria. Hiernaast toets en beoordeel je ook de aanvragen, waarna je rapportages en conceptbeschikkingen opstelt.

Wie ben jij?

Jij bent communicatief sterk en een toegankelijke gesprekspartner voor inwoners en collega's met een klantgerichte houding. Daarnaast ben je gedreven, maar handelt wel accuraat en met zorg aanvragen en toekenningen af. Van nature ben jij in staat om zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband te werken en ben je niet bang om maatwerk te leveren wanneer de situatie daarom vraagt. Kortom, jij bent mensgericht, creatief en woorden als durf en daadkracht zijn op jou van toepassing.

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • In het bezit van een hbo-diploma in de richting van bijvoorbeeld SJD;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring bij een gemeentelijke organisatie;
 • Ervaring met het beheren van een eigen caseload;
 • Kennis en ervaring van het systeem Suite is een pré;
 • Jij bent administratief zeer sterk en kunt accuraat en gestructureerd werken;
 • Je beschikt over sterke mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Binnen de gemeente Pekela hechten wij sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden om in jezelf en in je carrière te blijven investeren. Ook bieden we loopbaanadvies als je daar behoefte aan hebt. Werken voor de gemeente Pekela betekent een dynamische werkplek, met enthousiaste collega's. Er is daarnaast veel ruimte voor samenwerking met andere afdelingen en een veelzijdige invulling van je functie.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een hybride werkregeling;
 • Salaris in functieschaal 8 met een maximum van €4052 per maand op basis van 36 uur per week;
 • Een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je brutosalaris;
 • Eventueel een passende opleiding of cursus om je kennis bij te spijkeren.

Enthousiast geworden?

Klik dan hier en upload je motivatie en CV uiterlijk vóór 27 november. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij , , via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInkomensconsulent
Indicatie salaris (min – max]4052 – 4052
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieOude Pekela, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.pekela.nl/Onderwerpen/Werken_bij_gemeente_Pekela/Inkomensconsulent

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.