Voorzitter RVT De Blanckenborg 23-07-2023

  1. Vacatures Winschoten
  2. Voorzitter RVT De Blanckenborg 23-07-2023

Werken in Winschoten

 

Introductie vacature 

Zorgcentrum de Blanckenborg logo

Transparant en samen

Stichting zorgcentrum 'de Blanckenborg' wordt ondersteund door een deskundige Raad van Toezicht, een zeer betrokken Cliëntenraad, een enthousiaste en meedenkende Ondernemingsraad en een creatieve, ondernemende Stichting Vrienden van de Blanckenborg.

  • Missie, visie en kernwaarden
  • Toezicht, medezeggenschap en ondersteuning
  • Belangrijke achtergrondinformatie

De Raad van Toezicht is een betrokken groep mensen die met verschillende expertise hun rol als toezichthouder uitvoeren.

Toezicht vanuit de maatschappelijke doelstelling
De Raad van Toezicht (RvT) van de Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' houdt toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en de algemene zaken in de organisatie. Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen passend binnen de statuten, visie, missie en kernwaarden van 'de Blanckenborg' zoals deze is uitgewerkt in het strategisch beleidsplan 2021-2024 - Klein in zorgland, groot in expertise. Daarnaast treedt de RvT op als klankbord van de Raad van Bestuur en is diens werkgever.

De Raad van Toezicht oefent zijn toezichthoudende taak uit door middel van regelmatig overleg met de Raad van Bestuur in de vorm van gestructureerde vergaderingen en organiseert daarnaast 2 keer per jaar horingen met het MT, de Ondernemingsraad, Cliëntenraad en vertegenwoordigers lijn/staf en vrijwilligers.

Governancecode
Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg' hanteert de Governancecode Zorg. Dit betekent dat de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht de principes zoals verwoord in deze Governancecode onderschrijven, hanteren en uitvoeren.

Profiel Raad van Toezicht
De samenstelling van de Raad van Toezicht is zodanig dat de vereiste kennis om de doelen van beleid, strategie en resultaten van de organisatie en de bedrijfsvoering in algemene zin te kunnen beoordelen en als adviseur voor de Raad van Bestuur te kunnen optreden. De leden hebben een eigen specifiek aandachtsgebied binnen de organisatiedoelen, maar dragen de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Er is voor elke functie een profielschets beschikbaar en deze kan bij het ontstaan van een vacature worden aangepast.

Samenstelling

Naam

Functie RvT /aandachtsgebied

Nevenfuncties/hoofdfuncties (H)

Dhr. drs. E.J. Weernink MCM

Voorzitter RvT

- Voorzitter RvT Mienskipssintrum Leppehiem
- Bondsofficial NBB
- Bestuurder Pathologie Friesland a.i.
(juni-sept. 2021)

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSecretaris
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieBlijham, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://blanckenborg.nl/over/bestuur+toezicht+en+medezeggenschap/1692084.aspx?t=Raad-van-Toezicht

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitwinschoten.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Winschoten en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.